vrijdag 14 februari 2014

Ontspannen

Beide tentamens gehaald! Een 8 en een 7.5, cijfers waar ik erg blij mee ben! Jippie!!
De colleges van blok twee zijn alweer begonnen, we stomen gewoon door met de vakken Strategisch Personeelsmanagement en Kennis en Leren in Organisaties. Leuk, lastig, veel dwarsverbanden, breinbrekend soms, veel wetenschappelijke artikelen lezen, reflecties schrijven, opdrachten maken, heftig. Ik geniet ervan, ik voel m'n hersens af en toe kraken.
Naar de apotheek geweest..
Om al dat gekraak wat tegenwicht te bieden hebben we volgende week geen colleges, en gaan wij er even tussenuit. Ik heb drie nieuwe boeken besteld, en een e-reader vol detectives klaar liggen.

Vanmorgen kreeg ik een brief van mijn werkgever; de brief werd aangetekend bezorgd en vol spanning heb ik 'm natuurlijk opengescheurd, want ik verwachtte antwoord op mijn vragen. Helaas was het alleen een uitnodiging voor een consult bij de bedrijfsarts.. Van het vorige consult heb ik nog geen verslag gekregen, maar naar aanleiding van dat telefoongesprek wil de arts me nu graag zien. Ik heb nogmaals om het verslag gevraagd - wat me was toegezegd - en ga dus binnenkort naar Utrecht. Gek hoor, naar kantoor, ik ben er bijna zes maanden niet geweest.

De revalidatie gaat goed, ik bouw steeds een beetje meer op, heb zelfs al twee keer een uur pilates gedaan en ga binnenkort op zoek naar een pilates-groep buiten de revalidatie - gewoon, als gewoon mens!
Ik ben nu drie tot vier keer per week aanwezig op de revalidatiekliniek, ik ga naar de neuroloog en andere specialisten, de huisarts voert controles uit, tweewekelijks moet m'n bloed worden geprikt, kortom, mijn hele week is ingericht rondom ziekte (en herstel, maar de nadruk ligt natuurlijk voortdurend op wat er niet goed is). Daar wil ik graag vanaf.
Voorlopig echter ga ik nog wel een blok van acht weken door met revalideren. Want ook al voel ik me aansterken, ik zit toch nog onder mijn oude niveau. Af en toe kan ik me slecht bewegen door de spierzwakte, pijn en vermoeidheid en daar wil ik nog veel aan doen.
Één maatregel is alvast makkelijk: ijzertabletten. Onder andere door de medicatie heb ik voortdurend ijzertekort wat de kortademigheid, hartkloppingen en zwarte vlekken voor m'n ogen verklaart. En dat ondanks al die spinaziegerechten van de laatste weken!

Update: aan het einde van de middag kreeg ik een mailtje van onze cursuscoördinator. De docent heeft een rekenfout gemaakt waardoor van een aantal mensen het cijfer niet goed is uitgerekend en wordt verhoogd - onder andere het mijne. Die 8 wordt dus nóg hoger. Onbehoorlijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten