dinsdag 15 januari 2013

Voortgang en vooruitgang

Het cijfer voor m'n eerste tentamen, Financieel Economisch Management, was een zes. Geen topper maar gezien 1) mijn geringe affiniteit met het vak en 2) het feit dat slechts 10 van de 23 studenten 'm hebben gehaald ben ik er erg blij mee. Voor het vak systeemtheorie heb ik een zeven gehaald, en dat is het niveau dat ik wil vasthouden. Beide vakken zijn dus binnen en dat is een prettige start. Yes!

Het volgende blok is ook al begonnen, met de vakken Sociotechniek en Strategie. Hierna komen nog twee periodes met ieder twee vakken en in juli sluit het jaar af met het schrijven van een Basisthesis.
Daarna volgt een verdiepingsjaar met opnieuw acht vakken. Als dat met voldoendes is afgerond moet je een Masterthesis schrijven waarop je afstudeert. Ik heb dus nog heel wat te gaan en ik zie er met spanning en plezier naar uit.

Het zal me minder spanning en nog meer plezier opleveren als m'n gezondheid wat beter gaat en ook daar lijkt nu zicht op te komen. Gisteren heb ik een consult gehad bij een MG-specialist waar een nieuwe behandeling uit is gekomen.
Hij heeft (net als ik) de indruk dat een groot deel van mijn klachten meer te maken heeft met bijwerkingen van de medicatie dan met de ziekte MG zelf; hij stelt dan ook voor om de medicatie te verminderen tot het minimale niveau in de verwachting dat mijn algemene conditie gaat verbeteren. Door die betere conditie kan ik de MG-klachten beter opvangen. Dat betekent onder andere dat we ernaar gaan streven de prednison af te bouwen tot nul. Dat sluit goed aan bij mijn eigen wensen en verwachtingen en spreekt me erg aan!

Dat ik wellicht te veel medicatie gebruik maakt me ergens ook boos; met betere begeleiding was deze laatste dip dan misschien helemaal niet zo diep en lang geweest.
Goed, water under the bridge, ik richt me op de toekomt en zie allemaal zonnige randjes.
Ik ben weer gedeeltelijk aan het werk ga dat verder uitbouwen, ik heb zin in studeren en heb allerlei ideeën over leuke reisjes.

Mijn huis ondertussen heeft een metamorfose ondergaan. Begin februari komt de fotograaf om foto's te maken voor Funda en wie weet wat er gebeurt. Gezien de marktomstandigehden acht ik de kans niet heel groot dat ik opeens m'n huis verkoop maar ik moet er wel over na gaan denken wat ik zal doen als er toch een koper komt. Ik kijk af en toe naar de mogelijkheden voor huur in Utrecht en het ziet ernaar uit dat het goed mogelijk is om op korte termijn iets geschikts te vinden.