zaterdag 28 april 2012

Rommelig


Bart de Koning sprak over de
data-verzameldrift van
overheid en bedrijven
Een rommelige maand was het. Allerlei ontwikkelingen op het werk zorgen ervoor dat het steeds leuker wordt - en dat de tijd voorbij vliegt! Ik had een paar dagen vrij rondom m'n verjaardag, er kwam een spoedopdracht tussen de gewone werkzaamheden door, ik ben een dag naar Den Haag geweest om te helpen bij de Managementdag en ik heb wat met m'n uren moeten schuiven door een rommelige gezondheid. En opeens is de maand voorbij!

Na een paar weken meer en minder geproest en gesnotter ben ik weer 's naar de huisarts gegaan ('hallo, met mij'). Hij schreef me een kuur antibiotica voor. De sinusitis nam direct af, echter de MG-klachten namen behoorlijk toe. Na overleg ben ik voortijdig met de kuur gestopt en onmiddellijk ging het beter. Niet eerder heb ik zo'n sterke reactie op antibiotica gehad, deze soort moet ik voortaan dus vermijden.
Al met al loop ik wel wat te zwoegen, en valt het treinreizen me zwaar. Ik ga dus wat vaker met de auto en probeer dan de files te vermijden. Dat lukt alleen als ik 's ochtends na tien uur en 's middags voor half drie in de auto zit. Zulke korte dagen maak ik nu ook weer niet, dus minstens één keer per dag is het raak...
Moeder en zus bij m'n verjaardag.
Op de voorgrond:
de door mij gemaakte
kokos-kwark-roomtaart. Met Malibu.

Ik ben naar de informatieavond van mijn studie geweest en dat heeft mijn interesse en enthousiasme verder vergroot. Ik heb er nu al zin in! De avond begon om 19:00 uur, en ik zat rond 22:00 weer in de auto - dat zijn ook de collegetijden, twee keer in de week. Om dat na het werk te doen is heftig, ook al begin ik zo'n dag wat later. Het is een lange aaneengesloten dag; omdat de colleges ook in Utrecht zijn is het geen optie om tussendoor even naar huis te gaan. Dat zou wel kunnen als ik op locatie Nijmegen had kunnen studeren maar helaas lukte dat niet (okay, nu houd ik erover op). En ik durf niet nóg een jaar te wachten, wie weet welke financieringsperikelen zich dan voordoen. Dus ik moet goed fit blijven en mijn tijd goed inplannen.

Met het oog op die studie en de tijd die ik vanaf oktober daaraan kwijt ben is het nú de tijd om al die vakantieplannen ten uitvoer te brengen. Op maandag 14 mei vliegen we daarom naar Sicilië voor een week vakantieplezier! De tickets en de Panda zijn geboekt, de rest gaan we nog uitzoeken. Wat moeten we écht niet missen op Sicilië? Mail/sms/chat/tweet/facebook/Yammer het! O ja, bellen mag ook natuurlijk.
In juni wil ik nog een weekje naar Frankrijk - ik zoek nog naar een mooie rustige locatie aan zee waar ik veel kan lezen en lopen en uitrusten en alle andere dingen kan doen die nodig zijn om grondig te ontspannen!
Er is ook een wens om ver weg te gaan maar in augustus of september  - ik had Vietnam in gedachten - maar dat lijkt niet verstandig met mijn huidige weerstand. Eigenlijk vindt mijn huisarts, ook gespecialiseerd in medisch reisadvies, dat ik helemaal niet naar locaties moet gaan waar meer virussen zijn en mindere gezondheidzorg is dan in Nederland. Hm.