maandag 28 november 2011

BLIJ!


BLIJ
Ik heb fantastisch nieuws waarvoor ik die blije foto hiernaast heb opgezocht: ik heb een nieuwe baan! Al in augustus heb ik eens mijn CV op gestuurd (vanaf mijn vakantie-adres, leve de digitale snelweg) naar een onderdeel van de Belastingdienst in Utrecht, waar veel werk wordt verricht op het gebied van kennis en communicatie - en zo heet het dan ook (Centrum voor Kennis en Communicatie, CKC).
Later heb ik een gesprek gevoerd over de mogelijkheden en vrijdag heb ik afgesproken dat ik er per 1 januari 2012 ga beginnen!
Een nieuwe baan, binnen de Belastingdienst, op het gebied van HRM - of eigenlijk, HR Development. Het lijkt een prettig uitdagende club met allerlei nieuwe ontwikkelingen en (dat moge duidelijk zijn) ik ben er erg enthousiast over en heb er erg, erg veel zin in!
Ik vind het ook spannend; na bijna tien jaar verlaat ik mijn vertrouwde werkomgeving in de ICT in Apeldoorn. Maar daar was ik ook wel aan toe, eigenlijk kan ik niet wachten tot 1 januari. De komende weken kan ik lopende zaken afronden en gaan nadenken over treinreizen naar Utrecht (heb ik eindelijk die diesel gekocht..) en het zoeken van een nieuwe sportschool en allerlei andere triviale zaken. 
Wandelen op de hei bij Dwingeloo:
verboden te bellen ivm
de radiotelescoop.

Ondertussen merk ik dat ik met de ene dag 5 mg en de andere dag 10 mg prednison nog steeds met wat meer moeite de dagen door kom. De ziekte speelt vroeger op de dag op, maar omdat ik me over het algemeen zoveel beter voel kan ik het een stuk beter hebben.  
De myasthenia-klachten manifesteren zich gelukkig wel een stuk minder prominent; ik voel wel dat mijn spieren verzwakken maar als ik me voldoende inspan kan ik de dag goed doorkomen. Het gevaar van uitputting ligt nu wel op de loer, dat is een typische myasthenia-klacht en het is me al een paar keer overkomen dat ik het weekend total loss was. Daar moet ik dus nog een betere balans in vinden.
Binnenkort heb ik een gesprek met mijn nieuwe neuroloog; mijn favoriete neuroloog heeft zich inmiddels gespecialiseerd op een ander terrein en ook al kan ik het goed met hem vinden, ik kan natuulijk beter onder behandeling zijn van iemand die zich richt op myasthenieën. Met haar hoop ik het te gaan hebben over mijn medicatie en wellicht heeft ze nog andere adviezen die me kunnen helpen.

Nu heb ik mezelf ook wel druk gemaakt de laatste weken. Ik ben veel bezig geweest met mijn opleiding: ik ben naar een open dag van het AOG geweest in Leusden en heb daar de studiebegeleider en programmadirecteur ontmoet. Ik hoop nu snel te horen of de toelatingscommissie mijn diploma's en ervaring voldoende acht om aan de opleiding te mogen deelnemen. Om hun accreditatie van universitaire wetenschappelijke opleiding te behouden moeten ze voldoen aan specifieke eisen en daarom zijn ze erg streng.

In Rotterdam heb ik een congres
over 'The Cloud' bezocht.
Ze eisen een afgeronde HBO-opleiding; dat heb ik niet, maar ik heb wel mijn propedeuse van de studie Bedrijfskunde en daarna nog een flink aantal studiepunten verzameld. Het lijkt erop dat ik er daarmee wel doorheen kom. Toch hoop ik dat snel formeel bekrachtigd te zien! Daarna blijft alleen de kwestie van de kosten over; door de bezuinigingen is de eerder gedane toezegging van mijn werkgever toch niet helemaal zeker. Spannend! 

Het Congres over The Cloud was interessant. Uiteraard zijn er veel commerciële partijen maar je wordt goed bijgepraat over de mogelijkheden en men begint ook oog te krijgen voor de risico's, met name op het gebied van privacy en beveiliging. Over de mogelijkheden van the Cloud voor de overheid werd door oa IBM gesproken. Ook ik krijg hier steeds meer mee te maken als gebruiker en in mijn nieuwe rol wellicht ook op een andere manier. Het biedt allerlei nieuwe mogelijkheden voor kennisdeling en dat is niet alleen makkelijk maar verhoogt ook de efficiëntie en accuratesse. Excuus, genoeg over werk, je merkt het, ik ben enthousiast. 

IJsbreker met wandelaar
Met zus ben ik naar Museum de Fundatie in Zwolle geweest. Er was een expositie over handschriften uit de tijd van de Moderne Devotie en het thema Meer Licht was op verschillende manieren uitgelicht. De opname van een ijsbreker met een wandelaar ervoor was indrukwekkend. Gaaf.
En m'n huis? Dat is nog steeds niet verkocht. Inmiddels hebben al mijn buren die hun huis ook te koop hebben staan (en dat zijn er nogal wat) hun prijs verlaagd dus daar ga ik ook maar weer eens over nadenken. Deze week komt er iemand om een officiële oppervlakte-meting te doen en er zo'n mooie Funda-plattegrond van te maken. Wellicht trekt dat een kijker of koper over de streep?
Ach, het is ook niet erg als het nog een tijdje duurt; ik ga eerst 6 maanden 'op proef' bij CKC werken; als het niet goed gaat ga ik terug naar mijn huidige bedrijfsonderdeel, en als we het allebei dan nog steeds zo'n goede combinatie vinden ga ik 'vast' over naar CKC in Utrecht. Ik wilde naar Apeldoorn verhuizen maar die plannen zijn nu opeens ook een stuk minder actueel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten