donderdag 1 september 2016

Een ander huis!

Per 6 september verhuis ik naar Nuis, een heel klein dorpje ten westen van Groningen. Ik huur daar een volledig ingerichte woning van een stel uit Purmerend, dat het huis als vakantiewoning gebruikt. Het is een mooie uitvalsbasis voor mijn zoektocht naar een eigen woning in de buurt van Groningen. Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar Haren, maar wie weet welk voortschrijdend inzicht zich openbaart als ik eenmaal in die omgeving woon!
Mijn huis in Nuis
Ik heb er onlangs een huis bekeken, dat heeft geen vervolg gekregen maar de gezelligheid van de Rijksstraatweg en daarna de cappuccino aan het Paterswoldse Meer gaven me al bijna een thuisgevoel! De zon hielp mee natuurlijk.

Strandgevoel in Bloemendaal
Hier in Oosterbeek gaat het snel. Er zijn al veel dozen ingepakt, abonnementen opgezegd en laatste keren gevierd. Dinsdag 6 september komen de verhuizers mijn spullen inladen. Het grootste deel gaat de opslag in, de rest brengen ze naar Nuis. Dat is nog best uitzoeken; mijn kleding moet mee, en een paar boeken, en mijn laptop/printer, en oja, de Sonos en m'n eigen koffie-apparaat ook. En mijn fiets.. De skispullen heb ik in februari nodig, en als ik volgende zomer nog geen nieuw huis heb gekocht dan wil ik de kampeerspullen ook binnen bereik hebben. Gelukkig kan ik gebruik maken van de berging in Nuis dus er is ruimte genoeg. 
De woningmarkt in Haren is in beweging; huizen worden erg snel verkocht, gelukkig neemt het aanbod ook wat toe. Ik vind het erg spannend, ook omdat ik zie dat de prijzen stijgen.

Straks in Nuis heb ik niet zo veel te doen; iedere dag op Funda kijken en de buurten verkennen geven geen dagtaak dus ik heb me voorgenomen opnieuw te kijken of ik mijn studie kan afronden. De tijd begint te dringen, voor de zomer van 2017 moet het rond zijn anders vervallen mijn cijfers en dat zou toch wel heeeel erg jammer zijn! Ik heb contact gehad met de universiteit, medio september stuur ik mijn planning op en kan ik met mijn begeleider overleggen. Dat betekent dat alle studiespullen ook mee moeten naar Nuis! Ik heb er wel zin in, meer dan begin van dit jaar toen ik ook een poging heb gewaagd het af te ronden.
Eenmaal in Nuis wil ik ook lid worden van een bieb (die in Haren?!) en kijken of er in de buurt een leuke pilates-les wordt aangeboden. 

En de MG? Met mijn neurologe uit het Radboud heb ik afgesproken dat zij me overdraagt aan het UMCG, waar een MG-specialist werkt. Ook alle andere disciplines worden van daaruit opgepakt. Met alle drukte houdt de MG zich aardig; de klachten treden wat sneller op dan voorheen, waarschijnlijk door de lagere dosis prednison. Die spierzwakte zit me soms in de weg, met name bij het sporten en aan het einde van de dag kan ik het goed merken. De klachten in de marge lijken wel iets af te nemen waardoor ik me over het algemeen goed voel en de verergerde MG ook acceptabel is. Na de drukte gaan we kijken of ik nóg minder prednison kan gebruiken, wellicht met andere medicatie erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten